Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Festival Het Tussenland maakt programmering bekend

Bekijk de kleurrijke parade van (inter)nationale artiesten op 3, 4 en 5 juni in Zwolle

Zwolle – Van de grijns van een Djinn tot De poppenspeler van Warschau, van Het feest van de dwazen en De zeven schaduwpoorten tot de Tonnemannen van Zwolle. Van trapezespektakel tot theatrale acrobatiek, van vlijmscherpe Nederlandse raps en melancholieke fado tot Ethiopische jaren-60-funk. Dat is het veelkleurige palet waarmee Festival Het Tussenland antwoord geeft op de vraag welke verhalen er verteld moeten worden in deze tijd, na deze jaren.

Het programma van Festival het Tussenland, van 3 tot en met 5 juni in Zwolle, is bekend en staat online. Kom genieten van theatrale vertelshows, adembenemend circustheater en bruisende rootsconcerten. Ben jij erbij? Het festival is gratis toegankelijk.

Uitgangspunt programma

Voor de programmering namen programmeurs en artiesten één vraag als uitgangspunt: welke verhalen moeten er verteld worden in deze tijd, na deze jaren? Ze hebben díe storytellers, muzikanten en circusartiesten uitgenodigd, die deze vraag weten te beantwoorden. En zo is er een caleidoscopisch geheel ontstaan van artiesten uit Nederland, Engeland, Schotland, India, Ethiopië, Zweden en Duitsland die acte de présente geven in het eerste weekeinde van juni in Zwolle. We nodigen je uit, te komen luisteren en kijken!

Korte blik op het storytelling programma

De poppenspeler van Warschau door Trio Wilde Eend, een ontroerende muzikale vertelling over hoe hoop levend blijft in tijden van oorlog en chaos. Verhalen van jouw stad, over Onverwachte ontmoetingen op de Zwolse Genverberg, De tonnemannen en De nacht van de 13e over de bevrijders van Zwolle. Verhalen over dwaasheid door de Schotse Daniel Serridge, Oeroude Indiase verhalen met een opwindende backbeat door de Indiaas-Engelse verteller Peter Chand en muziekproducent PKCtheFirst. De Grote Griekse Mythen Show waarin je kunt stemmen op jouw favoriete Griekse mythe. De grijns van een Djinn over de dunne lijn tussen fantasie en waanzin. Katrice Horsley voert ons in The 7 Shadow Gates mee naar wie we ten diepste zijn; om zo te herstellen van de duisternis die we de afgelopen jaren hebben bewoond. Volwassenen en kinderen kunnen bovendien zélf komen vertellen tijdens Festival Het Tussenland. De Volwassenen tijdens de Ceilidh/open mic elke avond op het eilandpodium en de kinderen tijdens Fantaseerbeesten en Verhalenpiraten in het strobalentheatertje.

Korte blik op het circustheater programma

Acrobaat Luuk Brantjes verkent in L O N E de fragiele scheidslijn tussen ‘alleen’ en ‘eenzaam’ op zijn vernuftige solo-springplank. Adriano Cangemi geeft met Nagual – moved by the wind, een multidisciplinaire, poëtische en provocerende voorstelling met fysiek theater en spektakel aan de trapeze. Het Duitse artistieke duo Aramelo brengt met onstuitbaar plezier en waanzinnige fysieke capriolen circustheater dichter naar de mensen. Kira & Anders vertellen het vermakelijke, acrobatische verhaal van de fantastische grammofoon van Meneer en Mevrouw Twistly.

Korte blik op het muziekprogramma

Stomend koper en hippe dansjazz van de Franse brassband Les Fanflures. Schrijnend verlangen in de fado van FADOpelos2. Vlaamse zieleroerselen van Het zesde metaal. Vintage Exotic Rock ’n Roll van Komodo. Sweet Joe Pye speelt een mix van Folk, Americana, Roots en Oldtime uit de Appalachen in Noord-Amerika. De Stokers gaan voor manisch melancholische circuspunk. De achtkoppige band Primaat blaast een combinatie van beukende beats, funky blazers, en vlijmscherpe Nederlandstalige raps jouw kant op! Entoto band speelt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk uit de jaren zestig. Them Dirty Dimes staat voor old-fashioned jazz, blues en gypsy door een stel Groningers. De muzikanten van Baron spelen guerrilla-brass, stomende brass en urban Balkan & art rock. En het knettert en bliksemt als Luna Zegers de Flamenco zingt.

Korte blik op het kinderprogramma 

De leerlingen van Onderwijsroute &Jij presenteren met Festival Nemia het kinderprogramma van Tussenland. Het grote veld is gevuld met sprookjesvertellingen door de leerlingen van het Vertellersgilde, aanstekelijke concerten en circustheatervoorstellingen. Denk aan de garagejazz van Kruidkoek en Drumdrumdrum, een interactief, vrolijk spektakel vol Caribische ritmes, percussie en humor. Ook zijn er de voorstellingen Ieorg Idur door Theater Nooitgedacht en de voorstelling Jeanne d’Arc door vertelster Barbara Raap. Voor iets oudere kinderen en voor volwassenen is er de Grote Griekse Mythen Show en het Zwolse verhaal De Tonnemannen. Op het Eiland van de Aap kunnen kinderen zich fysiek uitleven op een stormbaan, met een levend kanon en klim- en klauterwerk.

Programma: www.festivaltussenland.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button