EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Restaurant Loetje geopend in voormalig Urbana in Zwolle

Zwolle – Na lange tijd gesloten te zijn geweest, bruist het letterlijk en figuurlijk weer in de keuken van het statige pand aan de Wipstrikkerallee, decennialang een begrip als restaurant- en evenementenlocatie Urbana. Daar is na een verbouwing nu restaurant Loetje gevestigd. Na de opening van twee nieuwe restaurants eerder dit jaar in Houten en Den Haag is Zwolle de derde nieuwe locatie voor de keten. Er kan daar nu ook genoten worden van hopelijk de lekkerste biefstuk en de gastvrijheid van Loetje.

Sfeervolle locatie met zonnig terras

De afgelopen maanden is het pand zowel van binnen als van buiten flink verbouwd. De gevel werd opgeknapt en er zijn nieuwe ramen geplaatst voor meer lichtinval en een mooi uitzicht op het groen. Binnen werd van de verschillende kleinere kamers in het voormalig restaurantgedeelte één grotere ruimte gemaakt. Aangrenzend is een intieme borrelhoek waar je met vrienden of familie aan een grotere stamtafel kunt aanschuiven. En ook op het uitgebreide terras kun je op zonnige dagen lekker borrelen, lunchen en dineren.

Als knipoog naar de voormalige kamers heeft ieder gedeelte van het restaurant een eigen uitstraling gekregen. Met verrassende materiaal- en kleurcombinaties, behangmotieven en warme accentkleuren. Maar ook mooie eyecatchers zoals de handgeschilderde wandillustraties en de speciaal ontworpen ‘oude’ buffetkasten van staal en hout.

Gerelateerde artikelen

Back to top button