EconomieNieuws uit Zwolle

Feestelijke opening huurappartementen Fenikshof door SWZ

Zwolle – ‘Ik bloei hier helemaal op!’, aldus Danny, een van de huurders van de Fenikshof tijdens het opleverfeest van afgelopen donderdag. De 57 nieuwe huurappartementen aan de Lijnbaan in de Zwolse wijk Kamperpoort werden feestelijk opgeleverd.

Directeur-bestuurder Monique Boeijen van SWZ en wethouder Ed Anker openden de locatie met een onthulling van een grote luchtfoto van de Kamperpoort. Daarop was goed te zien dat bedrijven hebben plaatsgemaakt voor woningbouw. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het eindresultaat van de bouw samen met huurders en relaties gevierd en bewonderd. De aanwezigen konden zich ook laten informeren over buurtinitiatieven door Travers. De Kamperpoort is met de komst van deze appartementen én hun bewoners weer een beetje mooier geworden.

Terugblik

Woningstichting SWZ herontwikkelde samen met Ontwikkel Combinatie Nieuw Kamperpoort het voormalige fabrieksterrein Feniks tot een woningbouwlocatie. Dit resulteerde in een duurzaam complex met 57 appartementen. Dankzij de Gemeente Zwolle is er een parkeergarage onder het complex.

Gerelateerde artikelen

Back to top button