Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Cibap start Talent Ontwikkel Module met Droom van Zwolle

Zwolle – Je talent omzetten in een toekomstige baan, studie of onderneming. Het klinkt zo eenvoudig, maar veel jongeren zijn zoekende naar wat echt bij hen past, hebben twijfels of hun vervolgstudie wel de juiste is, nemen een tussenjaar op zoek naar de volgende stap. Of zijn al aan het werk als zzp-er, hebben volop ideeĂ«n, maar weten niet waar te beginnen. De Talent Ontwikkel Module van Cibap kan uitkomst bieden. Samen met de Droom van Zwolle organiseert het Cibap een intensief traject waarin de deelnemers op zoek gaan naar hun talent. Na afloop kun je bewust kiezen voor bijvoorbeeld een opleiding of baan die Ă©cht bij je past.

Regie nemen in eigen (leer)proces

Cor de Koning, directeur Onderwijs en Ondernemerschap bij Cibap geeft aan dat studenten de keuze voor de volgende stap in hun leerloopbaan steeds vaker uitstellen. “De redenen hiervoor lopen uiteen”, geeft hij aan. “Velen vinden het gewoon lastig om uit de vele mogelijkheden het juiste te kiezen. Anderen ervaren het maken van een keuze als iets definitiefs. En dan zijn er ook die het gewoon ùcht niet weten. De Talent Ontwikkel Module kan dan helpen om de tijd te nemen en te ontdekken waar hun kracht ligt om daar dan ook voor te gaan”. Bernadet Haveman, trainer bij Droom van Zwolle beaamt dit. “Steeds vaker horen we over jongeren die vastlopen in het onderwijssysteem of in hun leven en dat ze niet meer weten welke kant ze op moeten, of willen gaan. Wij geloven erin dat jongeren zelf in staat zijn om te voelen wat goed voor hen is. Los van het systeem, los van hun omgeving. De Talent Ontwikkel Module is er voor iedereen die eraan toe is regie te nemen in het eigen (leer)proces.”

©Cibap

Aanmelden

De Talent Ontwikkel Module start 1 maart, met een week samen op een inspirerende locatie in Drenthe. Daarna volgt om de 2 Ă  3 weken een trainingsdag. In juli is de afronding van het traject. Voor meer informatie en aanmelding kijk op www.cibap.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button