Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Feestelijke afsluiting Diabetes Challenge in Wezenlandenpark

Zwolle – Op vrijdagavond 28 september 2018 vond de afsluiting van de lokale Zwolse Diabetes Challenge plaats in het Wezenlandenpark. De afgelopen 20 weken hebben ruim 70 mensen in Zwolle deelgenomen aan de Diabetes Challenge in Zwolle.

Vrijdagavond was de laatste wandeling vanuit het Wezenlandenpark waarbij ze aan het eind in festivalsferen werden onthaald in hetzelfde park door Wethouder Michiel van Willigen.

Wandelen maakt fitter en vrolijker. Bas van de Goor Foundation.

 

 

Samen met Medrie Zwolle, fysiopraktijken, huisartsen en studenten van Landstede en Deltion Sport en Bewegen organiseerde SportService Zwolle vanaf mei 2018 in de verschillende wijken van Zwolle de Diabetes Challenge voor groepen mensen veelal met Diabetes Mellitus.

De lokale Zwolse Diabetes Challenge is een omarming van het landelijke initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Het doel van deze Challenge is dat de deelnemers ervaren dat bewegen met regelmaat zorgt voor een betere conditie, voor minder last van een aandoening en uiteraard ook het onderhouden van sociale contacten.

Festivalsfeer

Tijdens de afsluitende avond stonden er in het park kraampjes, een foodtruck en is er informatie van professionals over gezonde voeding, gezonde leefstijl en bewegen. “Hiermee hopen we de deelnemers te stimuleren ook na de Diabetes Challenge een gezonde leefstijl door te voeren.”, aldus de organisatie.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button