Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

FDF kondigt opnieuw acties aan voor 17 november

Zwolle – Farmers Defence Force (FDF) trekt opnieuw ten strijde. De boerenprotestgroep heeft op 17 november onder de naam All4One nieuwe acties aangekondigd om de Omgevingswet tegen te houden.

“De Omgevingswet is een wet die enorme gevolgen en consequenties zal hebben voor álle burgers van Nederland, en voor álle boeren. En die bijna volstrekt onder de radar blijft.” schrijft het FDF bestuur op haar Facebookpagina. “Rutte III opereert in het geniep. Maakt een wet die de boeren hun bestaansrecht, gekocht met hun vergunningen, voltrekt waardeloos gaat maken. Een wet waarmee alle slechte ideeën, verwoord in de stikstofplannen van Schouten, doorgevoerd gaan worden.” aldus de actiegroep.

De Omgevingswet is een wet die enorme gevolgen en consequenties zal hebben voor álle burgers van Nederland, en voor álle boeren. En die bijna volstrekt onder de radar blijft Farmers Defence Force

 

honderden trekkers hebben zich verzameld bij het Provinciehuis. ©RTV Focus

Omgevingswet

De Omgevingswet wordt wel gezien als de grootste wetgevingsoperatie sinds de Grondwet in 1848. De Omgevingswet en daarop gebaseerde besluiten vervangen tientallen wetten en honderden AMvB’s en ministeriële regelingen die betrekking hebben op de leefomgeving. De Omgevingswet zal naar verwachting in werking treden op 1 januari 2021. Daarom staat de behandeling van de wet door de Tweede- en Eerste Kamer voor het kerstreces op de agenda.

Reden voor FDF om nog voor die behandeling, via protestacties, hun zware ongenoegen over de inhoud van de wetgeving te laten horen. Of de protesten ook in Zwolle zullen plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button