Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Expositie zwolse gebouwen in winterse sfeer – Jaap Voges

Van 1 december tot en met 3 januari exposeert Jaap Voges een deel van zijn illustraties in het Biebcafé van de Bibliotheek Zwolle. Het werk van deze illustrator bestaat uit sprookjes, maar ook bekende gebouwen in Zwolle en Hattem worden in een winterse sfeer neergezet.

Illustrator boeken, folders en brochures

Tijdens zijn opleiding aan de Schilderschool (het hedendaagse CIBAP) aan de afdeling Vormgeving ontdekte Jaap Voges dat zijn hart lag bij het ontwerpen en illustreren. Direct na zijn opleiding is hij begonnen bij een reclame studiobureau, waar hij de eerste stappen maakte in het vormgeven en het illustreren van o.a. boeken, folders en brochures. Kennis en ervaring heeft Voges opgedaan door de jaren heen bij verschillende reclame studiobureaus en door samen te werken met kunstenaars en andere illustratoren.
De stijl van Voges kenmerkt zich door een sprookjesachtige sfeer. Deze sfeer komt tot stand door het gebruik van verschillende technieken en heldere kleuren. Niet alleen illustreert Jaap sprookjes of andere verhalen in deze stijl, maar laat hij ook zien hoe bekende gebouwen uit bijvoorbeeld Zwolle of Hattem in een sprookjesachtige omgeving een unieke uitstraling krijgen.

Zaterdag 13 december tekenaar aan het werk

Zaterdag 13 december tussen 14.00 en 16.00 uur geeft Jaap Voges, in samenwerking met Aleida Scheffer, geheel in stijl een toelichting op zijn illustraties en tekent nieuwe illustraties. De expositie is tot en met 3 januari gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

Gerelateerde artikelen

Back to top button