Foto: Ontmoetingshuis Moderne Devotie

Datum

dec 14 2023
Expired!

Tijd

19:30

Augustijner Koorheer keert terug in ‘t Refter

Op 14 december keert, om 19.30 uur, een Augustijner Koorheer terug in het Refter, de plek waar zij ooit in 1309 het Bethlehemskloooster hebben gesticht, midden in het centrum van Zwolle.

Het Refter kent daarmee een lange geschiedenis, al vanaf 1309, als eetzaal voor de Augustijner Koorheren van het Klooster Bethlehem in Zwolle. De Koorheren sloten zich in bij de Moderne Devotie aan. Een hervormingsbeweging die van Zwolle een Onderwijs, Zorg- en Welzijnsstad heeft gemaakt.

Deze avond op de 14e december staat daarom ook in het teken van onze eigen identiteit. Van Zwolle, maar ook van 189 andere plaatsen in Nederland met de Moderne Devotie. Wat zijn kenmerken van ons eigen DNA tot de dag van vandaag ? Wat kan die Augustijner Koorheer, een rol vertolkt door Mink de Vries, ons daarover vertellen? Natuurlijk is er ook Augustijner Tripel.

Deze avond, start om 19.30 uur, is er ruimte voor 15 deelnemers, kosten 7,50 euro incl. 2x koffie/thee en een hapje. Aanmelding bij ; www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl

The event is finished.

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren