Kunst & CultuurLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eventplaza bij IJsbeelden Festival gratis: bioscoop, kermis, gaming zone

Op 6 december opent niet alleen het IJsbeelden festival haar deuren in de grote historische NS-werkplaats bij Station Zwolle.  Zo’n 20 procent van de 6.500 m² aan ruimte wordt ingenomen door het IJsbeelden Festival. De resterende ruimte is omgedoopt tot het Eventplaza. Voor het bezichtigen van de imposante ijs- en sneeuwbeelden moet toegang worden betaald, maar het Eventplaza is gedurende de openstellingsperiode van het IJsbeelden Festival gratis toegankelijk. De bezoekers kunnen hier zo vaak terecht als ze maar willen.

Het Eventplaza is een prima plek om even bij te komen van de ijspret en te genieten van de lekkerste winterse dranken en gerechten. Een heerlijke erwtensoep of een warme apfelstrudel maken het winterse gevoel compleet. Al genietend kunt de bezoeker rustig napraten over al het moois wat hij gezien heeft, gewoon even bijkletsen met een vriendin of lekker uitrusten terwijl kinderen plezier beleven aan de vele attracties.

Bioscoop, kermis en gaming zone

Want voor de jeugd heeft het Eventplaza enorm veel te bieden. Wat te denken van een bioscoop waar heuse films vertoond worden, diverse kermisattracties, springkussens en een gaming zone. De Warner Gaming Zone biedt de mogelijkheid om LEGO games te spelen, zoals LEGO The Movie, LEGO Marvel en Batman III. Het mooie is dat niet alleen de toegang tot het Eventplaza gratis is, ook alle attracties zijn gratis.

IJsbeeldenfestival wordt momenteel opgebouwd

De reusachtige ijsblokken voor het IJsbeelden Festival in de historische NS-loods bij het station van Zwolle zijn inmiddels gearriveerd. Vanaf vrijdag 21 november gaat een team van veertig internationale en Nederlandse kunstenaars aan de slag om de 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw om te toveren tot opzienbarende voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen door de eeuwen heen. Elk kunstwerk van ijs en sneeuw vertelt een uniek verhaal waar de bezoekers als vanzelf onderdeel van worden. Zien, doen én beleven, dat is wat bezoekers van het IJsbeelden Festival in Zwolle mogen verwachten. Beleef de fatale eerste reis van de Titanic of maak de eerste landing op de maan nog een keer mee. Aanschouw de schoonheid van voertuigen uit de tijd van de Industriële Revolutie of geef gas in een Formule-1 auto. Zo maar een greep uit de imposante kunstwerken.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button