KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Erfgoedhotspot elke tweede zaterdagmiddag

Zwolle – Elke tweede zaterdagmiddag van de maand is de Erfgoedhotspot in ANNO Stadsmuseum Zwolle geopend voor het publiek. Als bezoeker kan je zelf meehelpen met actueel archeologisch onderzoek door het sorteren en puzzelen van aardewerk of andere materialen. Het materiaal dat op tafel ligt is nog niet eerder onderzocht en daarmee maak je door mee te helpen deel uit van het onderzoeksteam.

Het project waar de archeologen nu mee bezig zijn

In 2015 is archeologisch onderzoek uitgevoerd aan de Melkmarkt waar nu de Primark is gevestigd. Op de locatie van het voormalig pand Melkmarkt 7 is een afvalkelder gevonden vol met afval van de bewoners uit de 16-de, 17-de en 18-de eeuw. Het pand, in de 17-de eeuw ook wel De Drie Kaarsen genoemd, is in deze periode bewoond geweest door de families Van Heerde/ Steels. Help jij mee om het servies van Derck van Heerde te onderzoeken?

Landelijke samenwerking

De Erfgoedhotspot in ANNO Stadsmuseum Zwolle is één van de ArcheoHotspots in Nederland. De Stichting Archeohotspots heeft zich als doel gesteld om de Archeohotspots te ondersteunen en een landelijk platform te bieden zodat iedereen op een laagdrempelige manier kennis kan maken met archeologie. Kijk voor meer informatie op de landelijke website www.archeohotspots.nl.

Voor wie

Dit is een activiteit voor alle leeftijden, voor iedereen die meer wil weten over erfgoed, archeologie en bouwhistorie.

Wanneer

Elke 2-de zaterdagmiddag van de maand van 13.00 uur tot 16.00 uur, op:

8 juni
13 juli
10 augustus
14 september
12 oktober
9 november
14 december

Kosten
Vrij toegankelijk.

Bron
anno

Gerelateerde artikelen

Back to top button