Nieuws uit ZwolleTweede Kamer 2021Tweede Kamer verkiezingenTweede Kamer Verkiezingen 2021Video NieuwsVoorpagina

Er wordt druk geteld in de IJsselhallen: “Ik hoop dat vandaag alle stemmen op kandidaatniveau zijn geteld”

Zwolle – Weer een ‘evenement’ in de IJsselhallen, namelijk het stemmen tellen. Woensdag werden de eerste stemmen al geteld. Donderdag hoopt de projectleider dat alle stemmen op kandidaat niveau zijn geteld. Normaliter wordt er geteld in het stadskantoor, maar in verband met corona moesten de tellers naar een grotere locatie.

Stemtellen

Het tellen van de stemmen is een groot proces. “We doen het in twee keer. Gister hebben we de stemmen geteld die maandag en dinsdag zijn uitgebracht en alle briefstemmen. En vandaag zijn we de stemmen aan het tellen op kandidaat niveau”, aldus projectleider Gerard Reijersberg. Tijdens het tellen van de stemmen wordt er goed opgelet dat het wel coronaproof gebeurt. Mondkapjes zijn verplicht en in de zaal zijn straten gemaakt om de anderhalf meter te waarborgen. Maar: “Ik denk dat de afstand niet te voorkomen is, zeker met een controleur bij de tafel. Die kan niet in een proces verbaal op anderhalf meter kijken of de cijfers goed zijn”.

Het tellen van de stemmen wordt ook gezien als een klein evenement. Volgens de projectleider zorgt het stemtellen voor werkmogelijkheden voor beveiligers, cateraars en werkzoekenden.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button