Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Elektrische groene bakfiets voor bewoners en ondernemers Assendorp

Zwolle – Zware boodschappen? Vanaf nu is het mogelijk om een elektrische deelbakfiets in Assendorp te huren. Het fonkelnieuwe groene voertuig is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen 50 tinten groen Assendorp, Stadshovenier Zwolle en de Gemeente Zwolle.

Uit recent onderzoek blijkt dat een aantal winkeliers in Assendorp behoefte heeft om soms voor een boodschap even een elektrische bakfiets te pakken in plaats van de auto of bestelbus. Vorig jaar heeft 50 tinten groen Assendorp met de Gemeente Zwolle een proef gedaan met een elektrische deelbakfiets in de wijk. Deze proef is goed bevallen. In de stad ben je met een fiets vaak sneller, het scheelt daarnaast brandstof en de uitstoot van CO2.

Samenwerking

Ondertussen was Assendorper en Stadshovenier Adriaan Mosterman ook bezig om een elektrische bakfiets aan te schaffen voor zijn werk. Hij wist dat hij hem niet continu nodig zou hebben en was bereid om de bakfiets te delen, zo ontstond er een samenwerking.

Onderzoek

Een student van Windesheim onderzoek naar een systeem waardoor de bakfiets makkelijk te reserveren, te betalen en mee te nemen is. Danique Pellen, student Logistics Management aan Windesheim houdt hierover een enquête onder winkeliers en bewoners. De bakfiets huren kan via de Stadshovenier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button