BasketbalKabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Einde seizoen voor zwaar gehavende Hammers

Zwolle – Het seizoen van Landstede Hammers is voorbij. De Zwolse basketballers traden dinsdagavond in Antwerpen zwaar gehavend aan, verloren met 94-39 van Telenet Giants Antwerp en werden zo uitgeschakeld.

Het lijstje met afwezigen is, bijna traditiegetrouw dit seizoen, lang. Kevin Bleeker zit in trainingspak langs de kant, Niek van der Plas moet toekijken en dat geldt ook voor Nigel van Oostrum. Daarnaast is sterkhouder Noah Dahlman in Zwolle geblesseerd achtergebleven en hij ziet vanuit huis dat de Hammers een verloren wedstrijd spelen.

Bij de Giants valt vanaf het eerste moment net niet alles, maar wel heel veel. En aan de andere kant? Daar is de geest uit de fles, gaat de nachtkaars uit, omschrijf het zelf maar. Het gaat niet lukken om de volgende ronde van de BNXT Play-offs te bereiken, zoveel is duidelijk.

Na tien minuten spelen is het 28-13, bij rust is het 44-17 en daarmee is het nog niet gedaan. Antwerp blijft de marge uitbreiden, al sputteren de Hammers in het derde kwart nog wel wat tegen. Dat is het beste kwart van de avond, maar een wedstrijd wordt het nooit meer. Na veertig minuten staat er een verschil van 55 punten op het bord, met 94-39 een wedstrijd om snel te vergeten. Het seizoen 2021/2022 is ten einde.

Bekijk hier de complete statistieken van het duel met de Giants.

Gerelateerde artikelen

Back to top button