Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaZorg & Welzijn

Multi sportdag voor visueel gehandicapten

Zwolle – Op zaterdag 18 juni 2022 houdt Sportservice Zwolle samen met Gehandicaptensport Nederland en Windesheim Zwolle weer een Multisportdag voor mensen met een visuele beperking. Het is altijd dé dag om sporten uit te proberen en een passende vereniging te vinden. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Ontdek en doe mee!

Het belooft een dag vol sport en plezier te worden. De sporten waarmee kennis gemaakt kan worden zijn een mix van zowel teamsporten als individuele sporten en handicap specifieke sporten en reguliere sporten. Onder andere skiën, skateboarden, kickboksen, showdown en blindenvoetbal komen aan bod. Mocht iemand na afloop één van de sporten graag willen uitoefenen, helpt Sportservice hen met het vinden van een passende vereniging in de buurt.

Zichtbaar Sportief

Met de Multisportdagen wil ze mensen met een visuele beperking kennis laten maken met verschillende sporten. Daarnaast wil ze meer bewustwording creëren bij sportverenigingen wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke (kleine) aanpassingen soms nodig zijn om mensen met een visuele beperking in hun behoefte om te sporten te ondersteunen.

De Multisportdagen zijn onderdeel van het project Zichtbaar Sportief. Zichtbaar Sportief is een samenwerkingsverband tussen partijen uit de sport (Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Kenniscentrum Sport) en partijen uit de woon- en zorgsector met specifieke expertise (Koninklijke Visio, Bartimeus en de Oogvereniging). De gezamenlijke uitdaging is om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen.

Interesse? Schrijf je in!

Inschrijven kan via de website van Sportservice Zwolle. Het is ook mogelijk telefonisch aan te melden via het nummer: 030-3077890. Iedereen vanaf 7 jaar is welkom en deelname is helemaal gratis!

Terugblik Multisportdag 2021

Nieuwsgierig wat een Multisportdag precies is? Bekijk hier de editie van vorig jaar:

Suggestie voor foto: www.sportservicezwolle.nl/nieuws

Gerelateerde artikelen

Back to top button