CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

“Einde aan 1,5-meterregel, coronatoegangsbewijs in horeca en mondkapjes in ov blijven”

Zwolle – De anderhalvemeterregel in Nederland komt vanaf 25 september te vervallen. Andere maatregelen blijven wel in stand. Dat melden bronnen in Den Haag.

Een deel van het demissionaire kabinet vergaderde zaterdag in het Catshuis over de coronamaatregelen voor de komende herfstperiode. Bronnen melden dat de anderhalvemeterregel komt te vervallen. Wel zal op veel meer plekken gewerkt gaan worden met een coronatoegangsbewijs. Het gaat onder andere om de horeca, bioscopen en theaters. In de praktijk zal het betekenen dat voor elk café en cafetaria, ongeacht het aantal mensen dat er aanwezig is, een coronapas getoond moet gaan worden.

Mondkapjes in treinen en bussen blijven

De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer blijft bestaan. Reizigers in bussen, treinen en veerboten zullen ook na 25 september een mondkapje moeten blijven dragen. Ook blijft het thuiswerkadvies gelden. Daarnaast is besloten dat de openingstijden in de nachthoreca niet versoepeld gaan worden. Zo blijft de horeca tussen middernacht en 06.00 uur in de ochtend gesloten.

Voor de evenementensector is nog geen besluit genomen. Bronnen laten weten dat er gezocht wordt naar een oplossing. Komende dinsdag geven demissionair premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid een persconferentie.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button