CoronavirusNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Versoepeling coronaregels betekenen dat voetbalstadions weer helemaal vol mogen

Zwolle – De versoepelingen van de coronaregels, zoals die dinsdag door demissionair premier Mark Rutte (VVD) zullen worden aangekondigd, betekenen dat voetbalstadions weer helemaal vol zullen mogen. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS.

Op dit moment mag er twee derde van de capaciteit van stadions gebruikt worden voor toeschouwers. De versoepeling van de regels zullen in gaan op zaterdag 25 september, wat betekent dat vanaf deze dag er weer volle stadions mogelijk zijn. Toeschouwers dienen wel een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest te kunnen laten zien.

PEC Zwolle speelt op die dag een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De eerste thuiswedstrijd van PEC Zwolle, waarbij het stadion helemaal vol mag zijn, wordt gespeeld op 2 oktober waarbij sc Heerenveen op visite komt in Zwolle.

Het demissionaire kabinet kwam zondag bijeen in het Catshuis om te praten over de coronamaatregelen voor de komende herfstperiode. Daaruit blijkt dat het kabinet de anderhalvemeterregel vanaf 25 september wil laten vervallen. De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en het thuiswerkadvies blijven gelden. En ook blijft de nachthoreca tussen middernacht en 06.00 uur ’s ochtends gesloten. Over de evenementen is nog geen besluit genomen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button