KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Ein dunkeler Schacht ist Liebe! ‘Valentijn’ concert

Zwolle – Op woensdag 14 februari geeft Het Bach Consort een concert in de prachtige Statenzaal van Zwolle. Dat doen ze onder andere om hun vleugel te onthullen en in volle glorie aan iedereen te laten horen. Op Valentijnsdag wordt de liefde gevierd, in al haar facetten.

Soms is die liefde een donkere kloof, maar vaak geeft het je vleugels. Op 1 vleugel, maar wel met twee pianisten en vier zangers, brengen zij een ode aan die liefde.

Met onder andere de Liebesliederwalzer van Johannes Brahms opus 52. Een muziekstuk dat uitstekend past bij de Bechstein uit 1890 en de Statenzaal uit 1898. Met deze walsen bracht Brahms (1833-1897) een prachtig eerbetoon aan de muzikale traditie van Wenen. Een verzameling van 18 liefdesliederen in Ländler-stijl. Hoewel zeer waarschijnlijk voortgekomen uit Brahms’ eigen liefdesverdriet zijn de liederen vrolijk en lichtvoetig. Vier stemmen en twee pianisten voeren u langs Donaustranden en donkere kloven naar plekken waar de nachtegaal zingt. Daarnaast brengen ze diverse liefdesliederen en pianomuziek over de liefde die u zullen verrassen….

Soms gaat de liefde ook door de maag. Daar weten de HorecaMannen gelukkig alles van. Zij stelden een speciaal Valentijnsmenu samen (vega of met vlees, kunt u aangeven) dat u nog tot en met zondag 11 februari kunt bestellen naast het concert. Het diner begint om 18.30 en het concert om 20.00. Er zijn nog maar 6 plekken beschikbaar voor het diner, dus wees er snel bij!

Graag ontmoeten zij iedereen op 14 februari om samen de liefde te vieren!

Diner & Concert

14 februari 2024 | 18:30 uur

Concert

14 februari 2024 | 20:00 uur

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button