HandbalNieuws uit ZwolleSport

Eerste nederlaag voor handbalheren Travelbags/HV Zwolle tegen OBW

Zwolle – Afgelopen zondag mochten de heren van Zwolle uit spelen in Zevenaar. De wedstrijd werd gespeeld tegen OBW, de nummer twee in de competitie. Door een aantal geblesseerde spelers, speelden er heren van het tweede team mee. Om 15:15 uur klonk het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd.

Tijdens de begroeting werd gelijk al duidelijk dat het een fanatieke wedstrijd zou gaan worden. Dit bleek gelijk in de eerste aanval van OBW waar zij op een 1-0 voorsprong kwamen. Maar Zwolle liet het hier niet bij zitten en zo scoorde Robert ter Stege dan ook snel de 1-1. Na een aantal aanvallen en doelpunten aan beide kanten, begon OBW uit te lopen. De middenopbouwer van OBW wist dan ook met een aantal mooie schijnbewegingen de verdediging van Zwolle te passeren. Dit leidde tot een stand van 9-3 in het voordeel van OBW.

Voor de rust wisten de Zwollenaren nog vier keer te scoren en was de ruststand 11-7. Tijdens de rust werd gezegd dat er sneller aangevallen moesten worden en verdedigend moesten de heren elkaar meer rugdekking geven. Als één team zijnde hebben de heren samen één taak.

De tweede helft begon erg rumoerig. Voornamelijk de thuisploeg werd erg gefrustreerd en konden zich tijdelijk niet vinden met de leiding. Hierdoor werden er tijd straffen uitgedeeld aan OBW. Op deze manier kon Zwolle zich nog herstellen en kwamen terug op een stand van 16-14. Zwolle probeerde door te zetten, maar dit lukte helaas niet. De aanvallen waren niet snel genoeg om OBW op het verkeerde been te zetten. Zo maakte OBW telkens twee doelpunten, waar Zwolle er steeds maar één tussen de doelpalen kreeg.

Zwolle was niet sterk genoeg om de achterstand in te halen en eindigde de wedstrijd in een stand van 24-18. Het enige pluspunt na deze wedstrijd, als de heren alles blijven winnen, kunnen ze in Zwolle kampioen worden!