Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste graafmachines voor sloop IJsselcentrale; omwonenden in vier bijeenkomsten geinformeerd

Zwolle – De zichtbare voorbereiding voor de sloop van de IJsselcentrale is gestart. De vergunningen zijn verleend en eventuele beroepen op industrieel erfgoed konden de sloop niet tegenhouden. Omwonenden worden op dinsdag 6 en donderdag 8 september geïnformeerd in maar liefst 4 sessies.

Vele aanmeldingen voor sloop

Deze omwonenden hadden zich voor de informatiebijeenkomsten over de sloopwerkzaamheden in grote getale aangemeld, waardoor de energiereus uiteindelijk 4 bijeenkomsten moest organiseren.

Tijdens de bijeenkomsten worden de aanwezigen bijgepraat over het sloopproces van de centrale: hoe wordt er gesloopt, hoe lang duurt de sloop en wat kunt u daar van merken. Eventuele vragen kunnen vooraf worden gesteld waarna ze tijdens de bijeenkomst worden beantwoord.

Graafmachines

Sinds een paar dagen wordt er met graafmachines gewerkt achter de centrale waar heel veel kleine gebouwen staan in zeer deplorabele staat. Al jaar en dag staan deze kleine gebouwtjes leeg en liggen alle ruiten eruit. En nu moet het dus opgeruimd worden. Ook zijn de elektriciteitslijnen die liepen van de bovenkant van de centrale naar het transformator station inmiddels verdwenen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button