Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste exemplaren Een vlucht regenwulpen vanochtend over de balie

Zaterdagochtend vanaf 10 uur konden bibliotheek leden de speciale editie van Een vlucht regenwulpen gratis afhalen. Het boek van Maarten ’t Hart is het ‘Nederland Leest’  cadeau van dit jaar. De speciale editie is in diverse omslagkleuren verkrijgbaar als paperback en wordt tot en met zondag 30 november 2014 gratis verstrekt. Zolang de voorraad strekt!

Zondag 2 november en maandag 3 november wordt de verfilming van het boek vertoont in Filmtheater het Fraterhuis in Zwolle.

Een vlucht regenwulpen

Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart staat centraal tijdens Nederland Leest 2014. Het boek uit 1978 is een klassieker. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld.

Over Maarten ’t Hart

Maarten ’t Hart  (25 november 1944) studeerde Ethologie en promoveerde in 1978 op een proefschrift over het doorkruipgedrag van de driedoornige stekelbaars. Zijn schrijverscarrière begon met de roman Stenen voor een ransuil (1971). Met Een vlucht regenwulpen (1978) brak Maarten ’t Hart door naar het grote publiek. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en het werd in 1981 succesvol verfilmd door Ate de Jong met in de hoofdrol Jeroen Krabbé.

Maarten ‘t Hart won o.a. de Multatuliprijs (Het vrome volk) en De Gouden Strop (Het woeden der gehele wereld). In 2012 verschenen zijn – grotendeels eerder in NRC Handelsblad gepubliceerde – erudiete en soms hilarische tuincolumns in de bundel De groene overmacht. Maarten ’t Harts werk werd onder andere vertaald in het Zweeds, Duits, Frans, Pools, Bulgaars, Italiaans, Hongaars en Russisch.

Nederland Leest bij Bibliotheek Zwolle Film in Filmtheater het Fraterhuis

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button