Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaZorg & Welzijn

Een rondje zwemmen in de gracht met 20,6 graden

Zwolle – Met een gemiddelde watertemperatuur van 20,6 graden ging zaterdagochtend de 5e editie van de City Swim Zwolle van start. Zo’n 200 deelnemers zwommen 2,7 kilometer door de gracht van Zwolle om geld op te halen voor het goede doel ‘Tegenkracht’.

Gestart werd op het Rodetorenplein. Na de warming-up op het stadsstrand begaven de deelnemers zich via een reuzenglijbaan in het water. Samen naar beneden, een bommetje, op de buik, op de rug , ondersteboven, iedereen deed het op zijn eigen manier. Na de start konden de zwemmers rekenen op aanmoediging van het publiek langs de kant en op de bruggen. Ook de borden met teksten als ‘nog 350 meter’ waren goed voor het moraal.

Uiteindelijk won Remco van Althuis bij de mannen. Hij zwom het rondje rond de gracht in 33 minuten en 7 seconden. Hij liet Adrian Lammers achter zich die er op 1 seconde na 36 minuten over deed. Bij de vrouwen zette Grith Sigsgaard met 38:17 de beste tijd neer, gevolgd door Denice Koolman met 40:09.

Foto’s: ©Peter Denekamp

Remco van Althuis wint City Swim 1029 heren

Grith Sigsgaard wordt 1e bij de vrouwen City Swim Zwolle 2018

Denice Koolman en Adrian Lammers zijn de nummers twee bij respectievelijk de dames en de heren.

De Reddingsbrigade Zwolle was aanwezig met twee boten en twee rescueboards. Alles is volgend de brigade goed verlopen.

Reddingsbrigade is aanwezig bij de City Swim Zwolle 2018 – Foto ©Peter Denekamp (6)
Tegenkracht, stichting kanker en sport Het goede doel dat gekoppeld is aan de City Swim Zwolle is Tegenkracht, stichting kanker en sport. Tegenkracht helpt (ex-)kankerpatiënten aan een sportplan op maat, om fysiek en mentaal sterk de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in de tijden van herstel. Tijdens de eerste editie van de City Swim Zwolle is er dankzij de donaties van de deelnemers en de bijdragen van sponsoren en partners ruim 18.000 euro opgehaald. De tweede editie bracht iets meer dan 22.000 euro op, de derde editie ruim 15.000 euro en de vierde editie zo’n 16.000 euro. Ook voor de vijfde editie werd elke deelnemer gevraagd om mee te helpen een mooi bedrag aan sponsoring binnen te halen voor Tegenkracht.
Back to top button