Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Genieten van Triumphs en Zandsculpturen

Dagje uit voor gasten Nazorgcentrum Intermezzo

Zwolle – “Als ik naar bed ga heb ik die ziekte bij me, als ik eet is ie er, eigenlijk is hij er altijd.” zo omschrijft Jan Koldewijn de impact die kanker heeft op zijn leven. En juist daarom was het zaterdag zo genieten: even lekker met je kop in de wind je laten vervoeren in een open sportwagen richting Garderen en de zorgen de zorgen laten. Corinne den Hollander, manager Nazorgcentrum Intermezzo, geeft aan dat dat precies het doel is van de derde editie van de Oldtimer Toertocht.

Het bijzondere van deze activiteit – één van de vele activiteiten die Intermezzo aanbiedt aan haar gasten – is dat er zaterdag ook ruimte was om een partner of verwant mee te nemen. Corinne den Hollander: “Het KWF zegt niet voor niets ‘Kanker heb je niet alleen’. Iedereen in je omgeving heeft er mee te maken en moet er mee leren omgaan. Daarom is het zo leuk dat we niet alleen de gasten deze toertocht aanbieden maar dat iedereen een partner of verwant mee kan nemen.”

Hoewel de weersverwachting aangaf dat het weer niet mee zou werken besloten de meeste van de 30 chauffeurs het toch aan te durven en werden de kappen van de Triumphs gehaald. Want dat is toch de ultieme beleving in een sportwagen, rijden met je hoofd in de wind.
De toertocht startte bij het begin dit jaar in gebruik genomen centrum vlak achter het Isala-ziekenhuis. Via de oude IJsselbrug werden de Gelderse uiterwaarden van de IJssel verkend. Daarna werd er binnendoor gestoken richting de Veluwe en de bossen rondom Gortel en Vierhouten om uiteindelijk te eindigen op de parkeerplaats van het zandsculpturenfestijn in Garderen. Na de daar klaar staande lunch werden de Hollandse Meesters, uitgesneden in zand, bewonderd waarna weer richting Zwolle werd getoerd. Dat het weer zijn belofte toch nakwam en de kappen ’s middags gesloten bleven, deed niets af aan de prachtige dag.

Lees hier meer over Nazorgcentrum Intermezzo en haar activiteiten.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button