Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Een kersthuis in plaats van wintersport bij de familie Haverhoek, voor iedereen een warme kerst

Zwolle – De familie Haverhoek kon ook dit jaar vanwege corona niet op wintersport. Vandaar dat ze in plaats van wintersport hun hele huis hebben versierd met kerstversiering. Het heeft even geduurd voor het af was, maar het huis is niet meer te missen. De familie Haverhoek zet zich in voor een warme kerst voor iedereen.

Een kersthuis als uitje

Er is van alles te zien op en rond het huis. Van een kribje met beelden tot een sneeuwpop en met lichtjes versierde ski’s. Lisette: “Het was voor ons een leuke verassing dat we het nummer 1 versierde huis van Zwolle zijn geworden. Maar met alle corona maatregelen willen wij ons kersthuis ook aanbieden als ‘uitje’. Om de mensen zo een warm kerstgevoel geven. Het liefst zouden we alle mensen die eenzaam zijn en nergens heen kunnen uitgenodigd voor de feestdagen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer mensen verwelkomen met een lekkere glühwein.

Inzet voor anderen

De familie Haverhoek is niet alleen bezit met kerstlichtjes en kerstversiering, ze zetten zich ook nog in voor mensen die het wat minder goed hebben. Het gezin bestaat uit 8, daardoor hebben ze veel spullen over. Ze hebben namens hun gezin speelgoed, kleding, huishoudspullen etc. verzameld. De afgelopen weken hebben ze dit uitgedeeld aan bekenden en vrienden. Maar omdat er zoveel over was, hebben ze een stichting en het Sociaal Wijkteam van Zwolle benaderd die nog meer konden uitdelen. Het bedrijf RKR Recycling Marslanden van de familie Haverhoek bood opslag voor alle spullen. Lisette: “we wilden al deze spullen uitdelen met een warme kerstgedachte van ons gezin”.

In huis is alles ook versierd in kerst thema. Er staan complete kerstdorpen die ze volgend jaar ook graag zouden willen laten zien: een all in kersthuis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button