Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Een goed verhaal zit tussen je oren

Zwolle – Leden van Stadkamer kunnen vanaf heden voor hun luisterboeken terecht in de landelijke collectie van circa 48.000 gesproken boeken. Audiolezen is exclusief voor iedereen met een leesbeperking. Mensen die minder goed zien of dyslectisch zijn kunnen op die manier ook genieten van boeken!

Audiolezen is een samenwerking van Bibliotheekservice Passend Lezen en Stadkamer. Daarmee is Stadkamer één van de eerste veertig bibliotheken in Nederland waar deze nieuwe digitale dienst wordt aangeboden.

In onze maatschappij draait alles om toegang tot informatie. De groep mensen met een leesbeperking groeit nog steeds. Nu zijn dat 1,1 miljoen mensen en de komende 5 jaar neemt dit percentage waarschijnlijk met 5% toe. Daarnaast neemt de vergrijzing snel toe: in 2041 zijn er 4,8 miljoen mensen van 65 jaar e.o. Deze groepen mensen mogen niet buiten spel komen te staan.

Passend Lezen

Passend lezen is bedoeld voor mensen die blind of slechtziend zijn, mensen met dyslexie en mensen die niet in staat zijn om te lezen of een boek vast te houden.

Aanmelden voor de dienst kan via www.bibliotheek.nl/passendlezen met de eigen bibliotheekpas. De lener dient eenmalig een Verklaring Leesbeperking in te vullen.

Streamen

Je kunt gesproken boeken beluisteren via streaming. Om boeken af te spelen heb je een werkende internetverbinding nodig. Je kunt de gesproken boeken afspelen op je pc, tablet of smartphone. Hiervoor gebruik je de online player die op de genoemde website staat.

Meer informatie

In alle vestigingen van Stadkamer liggen informatiefolders voor geïnteresseerden. Daarnaast is op www.bibliotheek.nl/passendlezen een handig instructiefilmpje te vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button