Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Rijbewijs voor Zwols gezin dat in Amerika gestrand is

Zwolle – Het Zwolse gezin dat na een camperbrand gestrand is in de Verenigde Staten, kan binnenkort de reis toch voortzetten. De gemeente Zwolle zorgt voor een nieuw rijbewijs. Met dat nieuwe rijbewijs kan de familie de geplande campertrip voortzetten.

Bij de camperbrand, een paar dagen na het begin van een droomvakantie, verloor het gezin onder meer paspoort en rijbewijs aan de vlammen. In een noodpaspoort kon het Nederlandse consulaat in San Francisco voorzien. Voor een rijbewijs is het wettelijk noodzakelijk dat de identiteit van de aanvrager in persoon vastgesteld wordt. Om te voorkomen dat (een van de ouders van) het gezin naar Nederland af moet reizen om hier het rijbewijs in persoon aan te vragen, heeft de gemeente nu een manier georganiseerd om het nieuwe rijbewijs toch bij het Zwolse gezin in de Verenigde Staten te krijgen. Het gaat om maatwerk voor deze specifieke situatie.

De gemeente zet in op een spoedprocedure, zodat het rijbewijs binnen een paar dagen aangetekend naar het consulaat verstuurd kan worden.

Met het nieuwe rijbewijs kan het gezin weer een camper huren én de weg op.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button