Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Duurzame nieuwbouw Capellen Campus Zwolle

Zwolle – Capellen Campus in Holtenbroek, bestaande uit de Van der Capellen Scholengemeenschap en onderwijsroutes mens& en 10-14, krijgt een inspirerend en energieneutraal nieuw gebouw. BDG Architecten is geselecteerd voor het ontwerp dat zowel in uitstraling als in ruimtes beweging ademt, passend bij de Campus-visie: ‘Kies het onderwijs dat bij je past!’. De nieuwbouw komt op het sportveld aan de Middelweg, naast het inmiddels verouderde huidige schoolgebouw.

De drie onderwijsconcepten van de Capellen Campus hebben in het ontwerp ieder een eigen herkenbaar domein gekregen. Deze domeinen vormen samen tegelijkertijd een eenheid waardoor een hechte onderwijscampus ontstaat. De multifunctionele aula wordt het kloppende hart van het gebouw. De speelse tribune met terrassen en trappen is hier als een amfitheater gericht op het podium. Deze ligt direct achter de transparante gevel aan het plein, zodat de school zich optimaal naar buiten kan presenteren. Het gebouw wordt hiermee een echte blikvanger bij de entree van de wijk.

“Alle leerlingen en medewerkers staan na het zien van het schetsontwerp te popelen om te kunnen beginnen in het nieuwe gebouw”, aldus directeur Versteeg. Wel moet iedereen nog even geduld hebben, de oplevering staat gepland in de zomer van 2023.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button