Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Koninklijke Van Wijhe Verf fietst voor energie

Zwolle – Maandag 10 oktober hebben Marlies van Wijhe, Marijke van Wijhe en Dick van Wijhe, 2 generaties Koninklijke Van Wijhe Verf, de Groene Kikker Contest 2016 afgetrapt door te fietsen voor energie. Jaarlijks organiseert men een ‘duurzaamheidsevent’. Deze keer hebben meer dan 100 collega’s van Koninklijke Van Wijhe Verf dit goede voorbeeld gevolgd in deze jubileum-themaweek.

Fietsen voor bewustwording

De Groene Kikker Contest 2016 stond dit jaar in het teken van bewustwording creëren op het gebied van energieopwekking en energieverbruik. Dit kwam tot uiting in het event “Fietsen voor Energie”; een sportieve activiteit waarmee zichtbaar werd gemaakt hoeveel energie er werd opgewekt tijdens het fietsen.

Naast het kweken van bewustwording op het gebied van duurzaamheid, is er ook dit keer een goed doel gekoppeld aan de activiteit. Voor elke gefietste kilometer, heeft de Koninklijke Van Wijhe Verf een sponsorbedrag gedoneerd aan het Ronald McDonald Huis Zwolle. Daarnaast is er een schilderbeurt aangeboden voor een ruimte aan de binnenzijde van het Ronald McDonald huis, die uitgevoerd zal worden door de eigen medewerkers.

Green Team

Binnen het familiebedrijf Koninklijke Van Wijhe Verf staan de onderwerpen duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel. 3 jaar geleden is het “Green Team” binnen de organisatie opgezet. Dit team bestaat uit een aantal jonge enthousiastelingen die vanuit hun functie of persoonlijke interesse affiniteit hebben met duurzaamheid. Het Green Team heeft onder andere de “Groene Kikker Contest” opgezet waarin elk jaar een thema binnen het onderwerp duurzaamheid centraal staat.

Ronald McDonald Huis

Vrijdag 14 oktober is de themaweek “Fietsen voor energie” afgesloten met een duurzame borrel en het overhandigen van de cheque met het sponsorbedrag aan het Ronald McDonald Huis, er is een bedrag van €1.347 bij elkaar gefietst. De koninklijke Van Wijhe Verf heeft besloten om het bedrag te verdubbelen vanwege de fanatieke en energieke inzet van alle medewerkers. Uiteraard zijn er ook individuele prijzen uitgereikt en is de winnende afdeling van de Groene Kikker Contest bekend gemaakt.

img_1309

Gerelateerde artikelen

Back to top button