KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Drukbezocht Lions Nieuwjaarsconcert in De Spiegel voor het goede doel

Jeugdtheaterschool Zwolle ontvangt 5.000 euro

Zwolle – Jeugdtheaterschool Zwolle heeft vijftien januari 5.000 euro ontvangen van Lionsclub Zwollerkerspel. De cheque werd uitgereikt tijdens het Lions Nieuwjaarsconcert in theater De Spiegel in Zwolle. Door corona kon dit concert niet plaatsvinden in 2020 en 2021.

Met het Lions Nieuwjaarsconcert ondersteunt men jaarlijks een goed doel in Zwolle. Deze keer dus Jeugdtheaterschool Zwolle die het bedrag gaat gebruiken voor de voorstelling ‘Draag’, die circa 15 maal wordt opgevoerd voor de kinderen in de groepen 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. In ‘Draag’ wordt op kinderlijke wijze ingegaan op de dood. Hoe neem je afscheid van iemand en waar blijft die persoon dan? Het laat zien dat iedereen op een andere wijze met de dood omgaat.

Lions Nieuwjaarsconcert wordt gehouden door Lionsclub Zwollerkerspel en Leo Club Zwolle. Tijdens de 26e editie afgelopen zondag stond de volledig Zwolse muziekproductie ‘Sympathy for the devil’ op de planken. De voorstelling gaat over dé stijliconen van de swinging sixties en de muzen van de Rolling Stones, Marianne Faithfull en Anita Pallenberg. Wat is de prijs van roem en roekeloosheid? Het levert een ongefilterd verhaal op, op de soundtrack van de Rolling Stones, gespeeld door Stones Sessions

Gerelateerde artikelen

Back to top button