EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Drogisterij DA krijgt ook uitstel van betaling

Zwolle – Het lijkt leger te worden in de winkelstraten in Zwolle. Ook drogisterijketen DA heeft woensdag uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Amsterdam. Daarmee schuift het bedrijf aan in de rij winkelketens dat in twee dagen tijd surseance van betaling aan heeft gevraagd. V&D heeft vanochtend uitstel van betaling gekregen. Gisteren werd al bekend dat de retailer Macintosh van o.a. schoenenwinkels Schoenenreus, Dolcis, Manfield en Invito uitstel had aangevraagd.

Alle genoemde bedrijven hebben winkelvestigingen in Zwolle en bepalen mede het straatbeeld in de binnenstad.

Surseance DA treft landelijk distributiecentrum Zwolle

De surseance bij de DA groep betreft de DA Retailgroep (7 eigen winkels) en Retail Shared Service Centre in Zwolle, waar het hoofdkantoor en het distributiecentrum is gevestigd. De 212 medewerkers blijven de komende tijd aan het werk. Het is de bedoeling dat gedurende de surseance de DA-winkels en de webshop openblijven voor de klanten.

Franchise problemen

Het overgrote deel van de DA drogisterijen zijn winkels via een franchiseformule. Zo ook de drie vestigingen  in Zwolle aan de Th. à Kempisstraat, De Hogenkampspassage en het Petuniaplein. Een langlopende ruzie met de franchisenemers heeft drogisterijketen DA Retailgroep in ernstige financiële problemen gebracht. Het concern wou een nieuwe formule uitrollen. Het overgrote deel van de franchisenemers had daar geen trek in en zag het als inbreuk op de lopende contracten en vocht het aan bij de rechter. Toen bleek al dat DA er slecht voor stond. Overigens treft de surseance de individuele franchisenemers niet. Al is het wel zo dat deze in de problemen kunnen komen als de bevoorrading door het landelijke distributiecentrum stil komt te liggen.

Bevoorradingsproblemen

Afgelopen week waren er al problemen met de levering. Klanten konden al niet meer specifieke producten bestellen bij de kassa.

 

 

 

 


Gerelateerde artikelen

Back to top button