EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Douwe Egberts koffiecafé opent binnenkort aan de Grote Markt

Zwolle – Koffie is een beleving. Vroeger knipte je de zegeltjes van de koffieverpakking en als je er dan genoeg had kon je een felbegeerde koffiemolen ophalen. Tegenwoordig schieten de koffie- en barristazaakjes als paddenstoelen uit de grond. Dit geldt ook voor Zwolle. Binnenkort prijkt namelijk het logo van één van de oudste en bekendste koffiemerken aan de gevel van het voormalige Van Beek Lederwaren pand. Want hier op de Grote Markt gaat Patrick van Erven een Douwe Egberts koffiecafé beginnen.

Op dit moment wordt er hard gewerkt in het voormalige pand van de tassenzaak in het centrum van Zwolle. Maar straks moet de zaak volgens Patrick ‘het mooiste koffiecafé van Zwolle worden, jouw tweede huiskamer’. Om de zaak te financieren heeft de eigenaar begin dit jaar een crowdfundingsactie gestart. Met goed resultaat, want het benodigde geld is binnen en binnenkort kan er dus op 156 zitplaatsen koffie gedronken worden. Wanneer het café precies haar deuren gaat openen is nog niet bekend.

Zwolle is straks de vierde stad in Nederland met een DE koffiecafé, naast Leeuwarden, Eindhoven en Rotterdam. Ook voor Groningen staat een opening gepland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button