EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Doorstart DA roept veel vragen op

De doorstart van het failliet verklaarde DA roept veel vragen op, stelt Frans de Beer, bestuurder FNV. Het bedrijf werd gisteren failliet verklaard, maar binnen acht uur werd de doorstart aangekondigd.

“Goed nieuws voor twee derde van de medewerkers”, stelt De Beer. “Maar een heel hard gelag voor de mensen die niet meegaan.”

De gesprekken met de overnemende partij liepen al geruime tijd. De Beer stelt vragen bij het verloop van het traject. “Waarom was het nodig om DA failliet te laten gaan? Alleen om zonder ballast verder te kunnen, ten koste van schuldeisers, belastingdienst en medewerkers? Ook  de dubbelrol van directeur Henk Castelijns roept vragen op. Hij was interim-directeur van DA en nu is hij ook  directeur van de overnemende partij, Nederlandse Drogisterij Service B.V. En de broer van Henk Castelijns, Ludwig, is directeur van Mosadex, de farmaceutische groothandel die de doorstart van DA faciliteert.”

Inmiddels is er over de gang van zaken bij DA een kort telefonisch gesprek geweest met de heer Moedikdo, manager human resources. Afgesproken is om over twee weken met de directie in gesprek te gaan over de toekomst van het bedrijf en zijn medewerkers. De Beer: “Dan stelt de FNV ook de vragen over het verloop van het hele proces aan de orde. Graag zou ik van de heren Castelijns horen hoe de vork nu precies in de steel zit.”

De FNV zet zich in om de belangen van de werknemers van DA zo optimaal mogelijk te behartigen. Leden die contact opnemen zal de vakbond individueel bijstaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button