EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Doorgang achter Deltion-halte regelmatig geblokkeerd

Scooters staan in de weg

Zwolle – Sinds september rijden er zes extra XXL bussen op de Deltion lijn om alle passagiers vanaf het station naar de MBO school te vervoeren. Toch blijft het op piekmomenten erg druk op de halte die voor het ABN AMRO kantoor staat. Het is zelfs zo druk met wachtende scholieren dat de doorgang volledig wordt versperd.

De problemen doen zich met name voor op de piekmomenten rond 8 uur ‘s ochtends. De hoeveelheid scholieren hoopt zich dan zo op dat het trottoir te klein is. De passagiers worden tegen de geparkeerde fietsen en scooters aangedrukt omdat de halte helemaal vol staat. De doorgang is dan helemaal versperd waardoor reizigers vanaf station Zwolle niet achterlangs kunnen lopen.

‘De gestalde scooters zijn met name een grote ergernis”, zo meldt een medewerker van Syntus / Keolis die liever anoniem wil blijven, ondertussen vrolijk zwaaiend naar de ABN AMRO medewerkers die zich tussen de mensenmassa door proberen te wurmen.

De Deltion lijn is één van de drukste buslijnen in Overijssel. Per dag maken zo’n 5.000 studenten gebruik van deze busdienst naar het Deltion College. Ze komen vaak in grote groepen tegelijk aan bij de halte om daar de bus naar heet Deltion te nemen. Dit zorgt voor een enorme piek op bepaalde momenten van de dag. De halte aan de overzijde van het Stationsplein blijft totdat het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het station Zwolle opengaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button