Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Pijnlijke nederlaag Be Quick in eigen huis

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag voor het eerst sinds 18 maart weer een nederlaag geleden in de competitie. Net als in het voorjaar was ook nu Sparta Enschede de boosdoener. Een nederlaag om nog even over na te praten.

Al snel wordt duidelijk dat Be Quick niet in de wedstrijd zit. Sparta sticht gevaar met goede passes en de verdediging heeft vanaf het begin grote moeite om het achterin schoon te houden. Binnen 10 minuten heeft Lars Kikkert al voor 0-1 gezorgd. Wat vooral opvalt bij de thuisploeg is de positionering van Hugo Winkeler. De laatste weken zeer verdienstelijk als linkshalf, nu spelend in de as ruim voor de andere middenvelders. Door de grote ruimtes die er ontstaan is er geen tegen houden aan. Vooral over de rechtervleugel is het vanmiddag carnaval voor Sparta Enschede. Daan Akkerman, geen onbekende meer bij Be Quick, profiteert ervan en scoort na 18 minuten: 0-2.

Als Be Quick de zaak nog had willen verbeteren dan had het in de fase na de 0-2 gemoeten. Bram Bembom, Gianlucca van der Vegt en Sander Aarten krijgen de kans om iets aan de score te doen. Het fysiek sterke Sparta blijft echter geconcentreerd spelen en de goede passes blijven komen. In de 38e minuut wordt het 0-3 als Perik zich op handige wijze van de verdedigers ontdoet.

Ook de tweede helft begint beroerd voor Be Quick. De toeschouwers hebben nog maar nauwelijks hun patatje op of Perik heeft ook al de 0-4 gemaakt. Veel goeds valt verder niet meer te melden over de tweede helft. Doelpunten zullen er niet meer vallen en Be Quick heeft iets om over na te denken.

Door het verlies van Dos Kampen en het gelijkspel van IJVV ligt de competitie nog helemaal open. In die zin is er niets verloren. Be Quick volgt op vier punten van koploper Dos. Be Quick zal volgende week thuis spelen tegen Batavia ’90. Dit betreft een bekerwedstrijd.

Trainer Edwin van Nijen: “We hadden moeite met hun organisatie en we kwamen gewoon niet in de duels. We hadden meer de ruimte over de zijkanten moeten benutten. Na de 0-4 is het klaar. Ik ben wel blij dat we geen domme dingen hebben gedaan in de tweede helft. Geen kaarten gepakt. Dat is in ieder geval goed.”