Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Doelpuntloze remise voor WVF

Zwolle – De lente leek al te zijn begonnen, het was aangenaam langs de lijn. Binnen de lijnen leek het alsof de ploeg uit Westenholte nog niet ontwaakt was uit de winterslaap. Niets lukte zaterdagmiddag, er was geen beweging en passes kwamen niet aan. Elke ploeg heeft er wel zo’n wedstrijd in het seizoen tussen zitten. WVF mocht de handen dichtknijpen dat het nog een puntje overhield aan deze middag en zelfs door het verlies van koploper DOSK een puntje inliep.

Al in het begin van de wedstrijd kwam WVF goed weg, nadat Mike te Wiele de uitglijdende Dion Reijnen aanspeelde en zo Souhuwat van Oranje Nassau de kans bood om de score te openen, gelukkig voor WVF wist Mike te redden. De gasten uit Almelo waren veel feller en fysiek sterk in de duels. WVF wist zich daar niet onderuit te voetballen en kreeg niet de ruimte die de ploeg doorgaans gevaarlijk maakt. Daarnaast zorgde de vrolijk met zijn vlag wapperende assistent scheidsrechter ervoor dat WVF regelmatig werd teruggefloten voor buitenspel. Een paar kleine kansen kreeg WVF, zo schoot Hessel Berends in de rebound net naast het doel nadat Ruben Meijer zijn schot gekeerd zag. Tussendoor haalde Jari Bezembinder de bal van de lijn uit een hoekschop van ON. Na een moeilijk te verwerken terugspeelbal door doelman ter Riet kreeg Hessel Berends de mogelijkheid om de score te openen maar wist niet te profiteren van dit buitenkansje. Joost Zweers kreeg na een mislukt schot van Hessel Berends vrij voor doelman ter Riet een riante kans maar ook deze bal verdween naast het doel van ON.

Na de rust werd het er niet beter op bij de thuisclub, ook de wissels, Lucas Velner voor Hessel Berends en Niek Mulder voor Dion Reijnen konden daar geen verandering in brengen. Het mocht in het laatste deel van de wedstrijd zelfs blij zijn dat de gasten uit Almelo niet wisten te scoren uit een paar goede kansen. Een wedstrijd om snel te vergeten, dat toch nog een puntje opleverde.

Dinsdag speelt WVF om acht uur ’s avonds de bekerwedstrijd tegen stadgenoot ZAC op sportpark de Weide Steen. Wellicht dat de spelers in gedachten al met deze wedstrijd bezig waren. De ploeg uit Zwolle Zuid is de trotse koploper in de derde klasse en staat onder leiding van oud WVF trainer John Beijen. Bovendien is het een technisch goed voetballende ploeg en dat ligt WVF doorgaans wel.

WVF-Oranje Nassau 0-0
Geel: J. ter Riet en Stulen, beiden ON
WVF: te Wiele, Bezembinder, Reijnen(83 Mulder), van Dijk, Koning, Zweers, Ruijsch, Meijer, Mazouz, Goudbeek, Berends(51 Velner)
ON: T. ter Riet, Drenthen, Voorhuis, Gwinner(64 Koetsier), Souhuwat, Saricicek(76 Kamphuis), Wolf, J. Ter Riet, Stulen, Ponsteen

Gerelateerde artikelen

Back to top button