Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Doelpuntloze remise voor PEC Zwolle bij start play-offs

Zwolle – PEC Zwolle heeft donderdagavond in de eerste play-off wedstrijd tegen FC Utrecht gelijkgespeeld. In het IJsseldelta stadion eindigde de wedstrijd in 0-0. Hierdoor blijven beide elftallen nog vol in de race om de volgende ronde te bereiken. ,, Het ontbrak aan finesse en tempo tegen die 5-3-2 opstelling. Ik hoop dat we er zondag een leukere wedstrijd van maken“, hoopt trainer Ron Jans.

In de eerste helft viel er maar weinig te genieten voor de ruim achtduizend toeschouwers in het IJsseldelta stadion. Utrecht betrok de defensieve stellingen en Zwolle kon daar maar moeilijk doorheen voetballen. Pas in de laatste minuut voor rust was er sprake van enige opwinding. Queensy Menig verscheen ineens oog in oog met Utrecht-keeper Filip Bednarek, nadat een Utrechter in de fout ging. Menig legde echter niet terug op de instormende Ouasim Bouy en Sheraldo Becker, maar in het niemandsland. Daardoor bleef het zonder doelpunten.

Ook na rust was het een tactisch steekspel. Utrecht kroop wat meer uit haar schulp, maar het was Zwolle dat de aanval bleef zoeken. Het leverde wel veel vrije trappen en hoekschoppen op, maar echt grote uitgespeelde kansen niet. ,,Het was een echte 0-0 wedstrijd”, vond Thomas Lam dan ook. De grootste kans was nog voor de bezoekers, Ruud Boymans lobte de bal oog in oog met Kevin Begois over de doelman heen. De bal verdween maar net naast het Zwolse doel. Veel meer viel er niet te genieten. ,, Ik vond het eigenlijk niets aan. Het hoogtepunt van de dag was de demarrage en roze trui van Tom Dumoulin”, grapte trainer Ron Jans dan ook.

Zondag staat de return in Utrecht op het programma. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – FC Utrecht 0-0