Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Doe mee aan de Week van de Amateurkunst!

Zwolle – Een bruisend 9-daags kunst- en cultuurfestival in de binnenstad van Zwolle, vol vernieuwende en traditionele optredens en performances, inspirerende workshops/ masterclasses, tentoonstellingen en veel meer. Van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni 2016 staat Zwolle volledig in het teken van de amateurkunst, tijdens de zesde editie van de Week van de Amateurkunst (WAK). De WAK is een jaarlijks terugkerend, landelijk, evenement.

Innovatie, inspiratie en impuls

Naast diverse optreedmogelijkheden op professionele podia biedt de WAK dit jaar een nieuw en aantrekkelijk avondprogramma met inspirerende masterclasses, actieve workshops die aanzetten tot (her)nieuwde samenwerkingen, deskundigheidsbevordering kruisbestuivingen, reflectie en innovatie.

Voor wie

De WAK is er dan ook voor iedereen die in vrije tijd actief aan kunst doet en van kunst houdt, individueel of in groepsverband, jong of oud. Van muziek en beeldende kunst tot theater en dans. Van talentvolle jongeren van een breakdanceformatie tot een operakoor.
Met het festival willen we een ieder inspireren actief deel te nemen op het gebied kunst- en cultuur in de vrije tijd. Daarmee is het WAK een multidisciplinair festival voor de gehele stad.

Podia

Tijdens het 9 daagse WAK Festival zijn er diverse optreedmogelijkheden. Stadkamer biedt gratis professionele binnen- en buiten podia, in samenwerking met o.a. Zwolse Theaters (Zwolle Open Podium/ ZOP), Zwolle Unlimited en Parkpret in Park Eekhout. Kijk voor het gehele programma en de mogelijkheden op: stadkamer.amateurkunst.nl.

Stadkamer

Stadkamer – coördinator en initiator van het WAK Festival – verleidt, verbindt en vernieuwd. De Stadkamer streeft naar een 9 daags festival met een actuele en prikkelende programmering voor jong en oud. De amateurkunstenaars (individueel of in groepsverband) ontwikkelen en voeren de activiteit uit, Stadkamer ondersteunt, verbindt en adviseert waar nodig.

Inschrijven en informatie
Voor meer informatie en/of aanmelden kun je terecht op de website van amateurkunst.stadkamer.nl. Aanmelden kan tot 6 april met behulp van het online inschrijfformulier op de website.

Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Back to top button