BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dit zijn de ideeën voor het Lübeckplein

Zwolle – De ideeënwedstrijd om het Lübeckplein in Zwolle een fijnere plek te maken heeft meer dan vijfhonderd inzendingen opgeleverd. De provincie Overijssel heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld om het kale plein op in het Hanzeland meer bruisend te krijgen. De organisatie werd vervolgens overstelpt met tekeningen, foto’s en uitwerkingen van ideeën.

De meeste ideeën hadden te maken met sport, vergroening, horeca, spel en programmering. Op 3 september volgt er met iedereen die een idee heeft aangedragen een ontwerpsessie bij Brainz aan het Lübeckplein.  Het is de bedoeling dat in één avond de aanwezigen samen tot een concreet en financieel haalbaar ontwerp voor het plein komen.

tekst gaat verder onder de foto

Free-runners in actie op het Lübeckplein voor het Stadskantoor.

Top 5 vaakst terug komende ideeën

1. Groen. Een groene stadstuin, een groen pauzeplein, een parkplein of pleinpark, een pluktuin of een groen dak. De meeste ideeën die binnenkwamen, waren ideeën om het plein letterlijk en figuurlijk te vergroenen.

2. Zitjes op het plein + horeca. Een plein met picknicktafels, moderne zitjes of knusse zitplekken met blijvende parasols. Een plek waar verrassende horeca is zoals foodtrucks of andere eetconcepten die zich afwisselen.

3. Sporten. Een groen plein waar ook gesport kan worden, zoals een baan met obstakels voor de free-runner of de bootcamper. Of een vaste plaats waar sporters en initiatieven op het gebied van sport terecht kunnen.

4. Spelen (met water). Speelgelegenheden voor kinderen zoals een trampoline, een hinkelpad of een klimmuur. Maar ook fonteintjes, een waterparkje of een waterconcert.

5. Programmering. Een kleine greep uit de ideeën: BBQ-avonden, een plek waar (kook)initiatieven kunnen plaatsvinden, ruimte voor een (foto)tentoonstelling, een vaste plaats voor spontane initiatieven zoals een buitenbioscoop, workshops of een activiteit voor jongeren zoals lasergamen.

Het Lübeckplein van bovenaf.

Gerelateerde artikelen

Back to top button