BouwKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Dijkversterking Stadsdijken Zwolle opent de hekken tijdens Dag van de Bouw

Zwolle – Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni zetten Dijkzone Alliantie Zwolle (aannemerscombinatie Dura Vermeer en Ploegam) samen met Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) tussen 10.00 en 15.00 uur de hekken van het dijkversterkingsproject Stadsdijken Zwolle open voor publiek. Er zijn activiteiten voor jong en oud.

Bezoekers kunnen een unieke boottocht maken langs de dijkversterking, een virtuele dijkwandeling maken of radiografische bouwvoertuigen besturen. De toegang is gratis. Adres: Industrieweg 41 in Zwolle.

Stadsdijken Zwolle, wat doen we

WDO Delta zorgt voor droge voeten bij hoogwater. Dat betekent dat ze de dijken versterken wanneer dat nodig is en daarmee Zwolle beschermen tegen het hoogwater vanuit de IJssel, het Zwarte Water en de Sallandse Weteringen. Nu is 7,5 kilometer van de, soms onzichtbare stadsdijken in Zwolle, niet sterk genoeg en voldoet niet meer aan de eisen van waterveiligheid. Daarom een dijkversterking. Een lastige puzzel, want ieder stukje van deze dijk vraagt maatwerk om het waterveiligheidsprobleem op te lossen. We werken aan de dijk vanaf het industrieterrein Voorst (bij de Scaniafabriek) langs de woonwijk Holtenbroek tot het Natura 2000-gebied Westerveld.

De uitvoering van de dijkversterking is gestart in mei 2023. De eerste honderden meters van de in (totaal 7,5 km dijk) zijn al hoogwaterveilig! Het hele dijkversterkingsproject is naar verwachting klaar in 2027. De dijkversterking is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. Lees meer over het project op www.wdodelta.nl/stadsdijkenzwolle

Dag van de Bouw

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag voor bouwlocaties in heel Nederland. Op deze dag kunt u kennis maken met de bouw en infra en zien hoe belangrijk dit is. De Dag van de Bouw wordt dit jaar voor de 17e keer gehouden.

Parkeren

Vanwege de verwachte drukte worden bezoekers gevraagd om zoveel mogelijk op de fiets of te voet te komen. Bezoekers die met auto komen, kunnen parkeren op het parkeerterrein P3 van het Deltion College. Dit parkeerterrein is bereikbaar via de Mozartlaan en de Willaertlaan in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button