Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dijkmoment Zwolle: nieuw horeca- en strandpaviljoen aan de Vecht

Zwolle – Dijkmoment Zwolle! Dat wordt de naam van het nieuwe horeca- en strandpaviljoen aan de Vechtdijk even buiten Zwolle. Het moet een heerlijke loungeplek worden aan de Vecht met de sfeer van een strandpaviljoen. Als alles meezit gaat het 1 juli 2016 open.

Heerlijke loungeplek aan de Vecht

Begin november zijn de bouwwerkzaamheden gestart van het twee verdiepingen tellende gebouwtje. Rietgedekt en passend bij het Vechtdal landschap. Bovenin komt de kleinschalige horecavoorziening. Het terras ligt aan de dijk en heeft uitzicht op de Vecht en de uiterwaarden. Ook vind je op deze verdieping straks een winkeltje met streekproducten uit Zwolle en het Vechtdal. Op de begane grond is ruimte voor vergaderingen. En wie wil overnachten kan dat doen in de rieten kap. Daar komen vier luxe Bed and Breakfast kamers met uitzicht over de Vecht.

Impressie Dijkmoment Zwolle aan de Vecht
Impressie Dijkmoment Zwolle aan de Vecht

Nieuw natuur- en wandelgebied

Het paviljoen is vanuit hartje Zwolle in 20 minuten per fiets te bereiken. En wie wil wandelen treft straks 8 hectare nieuw natuur- en wandelgebied aan dat onlangs is aangelegd in de uiterwaarden van de Vecht. Overigens ligt de vistrap (Stuw Vechterweerd) op 3 kilometer afstand en sluiten de nieuwe routes aan op het bestaande netwerk van het Vechtdal en IJsseldelta. Fietsers die het Rondje Zwolle fietsen zijn binnen 1 kilomter bij het Dijkmoment. En op een zelfde afstand ligt het fietsknooppunten netwerk.

Impressie Dijkmoment Zwolle aan de Vecht
Impressie Dijkmoment Zwolle aan de Vecht

Kanoën en sloepvaren

Recreatieondernemers Dick en Esther Meussen zullen straks de gastheer en gastvrouw zijn. In 2012 hebben ze de voormalige minicamping “De Bakspieker” aangekocht. Deze is nu omgetoverd naar Camping Vecht & Zo.

Dick Meusen: ‘Het is de bedoeling om dit in de loop van de jaren door te ontwikkelen tot een kleinschalig maar volwaardig recreatiebedrijf. Naast de camping, de B&B en groepsaccommodatie is het in de nieuwe situatie mogelijk om te vergaderen op een unieke locatie. Ook wordt kanoverhuur aangeboden en gaan we met een luxe sloep o.a. de verbinding over het water maken met het centrum van Zwolle en ontwikkelen we verrassende arrangementen voor (bedrijfs) groep en individu’.

Dijkmoment Zwolle zal vanaf 1 juli 2016 iedere dag open zijn.

 

Back to top button