112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Demonstratie ‘Vast in brandend studentenhuis’ bij Windesheim

Zwolle – Roken in bed, peuken in de prullenbak, een kratje bier in het gangpad, je natte wasgoed bij de oude kachel en ’s nachts de frituurpan aanzetten. Het zijn allemaal zaken die het risico op brand vergroten in studentenkamers. Om studenten te wijzen op brandveiligheid organiseert het studenten Overleg Orgaan Zwolle volgende week vrijdag, 15 april, de check-je-kamer campagne.

Niet brandveilig

,,Studentenkamers zijn vaak niet brandveilig, denk aan het ontbreken van rookmelders, maar ook aan bierkratjes in de nauwe nooduitgangen”, aldus SOOZ-voorzitter Johan van der Graaf. “Wij proberen op een ludieke wijze studenten hiervan bewust te maken. Daarnaast zetten wij ook in op huurrechten.”

Vast in brandend studentenhuis

Vanaf half 1 zal het evenement beginnen, voor het C-gebouw van Windesheim. De brandweer demonstreert hoe het is om in een brandend studentenhuis vast te zitten. Daarnaast zijn studenten welkom om plaats te nemen in de huiskamer, waar alle vragen over huurrecht beantwoord kunnen worden.

Van der Graaf wil meer van dit soort evenementen organiseren in de toekomst. ,,Meerdere partijen hebben al interesse getoond. Wij blijven hier dan ook op inzetten in de toekomst.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button