BerkumHardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Deelnemerslimiet Berkumloop in twee dagen bereikt

Zwolle – De 29ste editie van de Berkumloop, op dinsdag 10 september, is volgeboekt. De inschrijving ging zondag om twaalf uur van start en twee dagen later kon deze alweer worden gesloten. Dinsdagmiddag werd om tien voor half drie de limiet van 1.750 deelnemers bereikt. Er wordt dit jaar wederom geen reservelijst aangemaakt voor het geval mensen zich toch nog afmelden.

De Berkumloop bestaat uit twee onderdelen: vijf en tien kilometer. Het startschot wordt om zeven uur ’s avonds gegeven aan de Erasmuslaan. De deelnemers lopen daarna een ronde van vijf kilometer door de wijk om terug te komen op de Erasmuslaan. De prijsuitreiking is na afloop in wijkcentrum De Weijenbelt.

Vlak voor de start van de Berkumloop worden de cheques aan de goede doelen overhandigd. Dat zijn dit jaar KIDS Zwolle, Monicares Foundation en Wijkvereniging Berkum. Van alle deelnemers wordt een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Ook konden de lopers tijdens het inschrijven een extra bijdrage overmaken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button