BouwNieuws uit Zwolle

Deel Willemskade vanuit centrum weer open voor auto’s

Vanaf woensdag route Mediamarkt richting IJsselhallen weer te berijden

Zwolle – Op woensdag 26 juli aanstaande kan het autoverkeer vanaf de Harm Smeengekade weer rijden op de Willemskade. Het autoverkeer kan er daarna uitsluitend rechtsaf de Rieteweg in. De spoorwegovergang richting de Veerallee blijft voor de auto afgesloten. Het eenrichtingsverkeer voor automobilisten vanaf de Veerallee richting de Westerlaan blijft gehandhaafd. Fietser en voetganger behouden er doorgang in beide richtingen.

Met de openstelling van de route Harm Smeengekade-Wilemskade-Rieteweg voor het autoverkeer zijn de woningen en bedrijven aan en achter de Willemskade en Rieteweg beter bereikbaar vanaf de binnenstad en Assendorp via de Harm Smeengekade, Emmawijk en Burgemeester van Roijensingel. Vanaf juni dit jaar is dit gebied met de fiets en te voet weer bereikbaar door de openstelling van het tweerichtingsfietspad en de trottoir aan de noordzijde van Willemskade.

Op schema

Tot nu toe lopen de reconstructiewerkzaamheden op schema. De werkzaamheden van aannemer Van Gelder richten de komende periode zich in het zuidelijk deel van de Willemskade, aan de zijde van de Westerlaan. Tijdens de laatste fase van de reconstructie werkt Van Gelder verder aan de Westerlaan ter hoogte van de kruising met de Willemskade.

Wijziging fiets- en voetgangersoversteek

Vanwege de volgende fase van de werkzaamheden kunnen fietser en voetganger niet meer gebruikmaken van de oversteek ter hoogte van de kruising Westerlaan. Met de fiets of te voet kan men de oversteekplaatsen nemen ter hoogte van de Emmawijk en de Wilhelminastraat. Bij parkeergelegenheid Emmadek kunnen fietser en voetganger de route Emmawijk-Parkweg-Westerlaan volgen. Fietser en voetganger kunnen tevens de oversteekplaats aan de andere zijde van de spoorwegovergang nemen ter hoogte van de Wilhelminastraat.

Doorgaand fietsverkeer Nieuwe Veerallee

De nieuwe doorgaande fietsroute Nieuwe Veerallee-Willemsvaart-Westerlaan aan de noordzijde/Kampeerpoortzijde is vanaf woensdag 26 juli ook opengesteld. De voor fietser en voetganger ingestelde omleiding via de oversteek Wilhelminastraat en de afzetting Willemsvaart wordt hiermee opgeheven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button