KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

De Schepenzaal gaat weer open voor publiek

Zwolle – De Schepenzaal wordt in de weekenden weer opengesteld voor publiek. De prachtige zaal in het oude stadhuis kan worden bezocht vanaf het Paasweekend op 16 en 17 april tot en met het laatste weekend van september. Wethouder Monique Schuttenbeld: “Eeuwenlang werd Zwolle vanuit de Schepenzaal bestuurd. Ook werd hier rechtgesproken. Tegenwoordig is het vooral een bijzondere trouwlocatie. Graag maken we deze historische zaal weer toegankelijk voor inwoners en bezoekers van onze stad.”

Het initiatief om de deuren van het oude stadhuis weer te openen komt van Museum ANNO, Stadsrondleidingen Zwolle, Sassenpoort en de gemeente Zwolle. Afgelopen zomer is een proef gedaan met het openstellen van de Schepenzaal. In totaal kwamen er meer dan 1500 bezoekers langs. Naast dagjesmensen waren dit ook (voormalig) Zwollenaren die ooit getrouwd zijn in de Schepenzaal en inwoners die even binnenliepen uit nieuwsgierigheid. De zaal is door de week te bezoeken onder leiding van de stadsgidsen. Nu de zaal ook in het weekend weer opent, kunnen mensen zelf spontaan een kijkje komen nemen.

Cultuurhistorische ambitie

Zwolle heeft een mooie historische binnenstad met vele verhalen. Het openstellen van het oude Stadhuis met de Schepenenzaal voor publiek is onderdeel van de ambities zoals afgesproken in het coalitieakkoord en benoemd in het Cultureel Perspectief Zwolle 2040. Het doel is de rijke Zwolse cultuurhistorie zichtbaar en toegankelijk te maken voor inwoners en bezoekers van de stad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button