Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Sassenpoort, een hele puzzel!

Zwolle – De Sassenpoort is als eerste van een reeks Nederlandse gebouwen ontwikkeld tot 3D puzzel. Donderdagmiddag is deze puzzel symbolisch aan de poortwachters aangeboden door wethouder Monique Schuttenbeld.

Corry Gillissen van de Stichting Exploitatie Sassenpoort is enorm trots met de keuze voor de Sassenpoort: “In de wereld van de 3D puzzels zijn er al veel prachtige gebouwen uitgebracht van over de hele wereld maar nog niet eerder werd een Nederlands gebouw gebruikt als inspiratie voor een dergelijke puzzel. Wij zijn daarom super trots dat de Sassenpoort is uitgekozen als eerste onderwerp voor een 3D puzzel. De keus voor de Sassenpoort onderstreept nogmaals het belang van de Sassenpoort als top 100 en Blue Shield monument”.

 

Het bedrijf Tucker’s fun Factory uit Enschede heeft de puzzel ontwikkeld in samenwerking met Machtelt Smit die het concept bedacht. De puzzel is te koop in de Sassenpoort, maar ook in diverse Zwolse winkels zoals het Zwolse Balletjeshuis, Waanders in de Broeren en speelgoedwinkel Speeleiland. in het Broerenkwartier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button