AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Station Zwolle in top 3 stations Overijssel

Zwolle – Reizigers blijken zeer tevreden met station Zwolle, zoals het nu al is. 86% van de reizigers geeft het station een cijfer van een 7 of hoger. Het landelijk gemiddelde ligt op 77%. Zwolle scoort dus flink beter. In Overijssel doen alleen Dalfsen (92%) en Ommen (90%) het beter.

Deze cijfers blijken uit onderzoek dat NS en Prorail hebben uitgevoerd onder 150.000 reizigers. Eerder voerden ze dit onderzoek al uit in 2014 en 2018. In 2014 waren de mensen nog een stuk minder positief over de stations: het landelijk gemiddelde lag op 65%, Zwolle bleef steken op 66%. Het verschil tussen 2018 is landelijk kleiner, in Zwolle is de beleving iets achteruit gegaan (van 90% in 2018).

Stations zijn enorm belangrijk voor de reiservaring. Daarom willen ProRail en NS ervoor zorgen dat stations comfortabel en veilig zijn. Het gaat dan onder andere over mogelijkheden om naar het toilet te gaan, iets te eten of te drinken te kopen en de toegankelijkheid voor minder validen. Ook werkt ProRail hard aan meer fietsparkeerplekken. In Zwolle is dat werk nu nog flink bezig. De nieuwe fietsenkelder voor het station in Zwolle zou medio december 2020 open moeten gaan. Mogelijk stijgt de tevredenheid met station Zwolle daarna nog verder en stoot het Dalfsen nog van de troon.

Meer bekijken
馃挰 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button