Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De magische Toverlantaarn in het Fraterhuis

Laat je op dinsdag 30 december 2014 tijdens de Sprookjes3Daagse aan de Blijmarkt betoveren door de Toverlantaarn in het Fraterhuis. In de historische kelder beland je in een tijd ver vóór de uitvinding van de film: de magische tijd van de Toverlantaarn.

Film van toen en nu

Lantaarnist Monique Wezenberg neemt kinderen en (groot)ouders in de eeuwenoude kelder mee op een avontuurlijke reis door sprookjesland. In het licht van de lantaarn komen de toverachtige afbeeldingen uit 1000-en-1 nachten, moeder Gans en de gebroeders Grimm tot leven.
Weer terug in het heden, mag iedereen tot slot mee voor een kijkje achter de schermen van het Fraterhuis, in de moderne projectiecabine van nu. De voorstelling wordt feestelijk aangekleed met een verjaardagstas vanwege de verjaardag van het 35 jaar jonge Fraterhuis.

Informatie

Dinsdag 30 december 2014 in de kelder van het Fraterhuis.
De voorstelling vindt plaats om 11.00 uur,12.00 uur en 13.00 uur.
Kaarten kosten €4,00 per persoon.
Het is verstandig vooraf kaarten te kopen of te reserveren.

Beeldbepalend

Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button