Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Librije verhuist naar Librije’s Hotel voor complete Librije beleving

Restaurant De Librije gaat verhuizen naar de Hotel locatie aan het Spinhuis plein. Dit is vanmiddag bevestigd door Jonnie & Thérèse Boer op een ingelaste persconferentie tijdens Chef’s Revolution.

Op hun website staat het volgende:

“Wij willen het anders.

Vernieuwen. 
Het revolutionair aanpakken.

Elke 7 jaar verbouwden wij het hele restaurant

Om er weer een nieuwe impuls aan te geven en voor te blijven in de gastronomie.
Al meer dan 25 jaar zitten we met veel plezier in het huidige pand van Restaurant De Librije in Zwolle. Wij hebben hier enorme hoogtepunten beleefd en veel gasten mogen ontvangen

Een nieuwe impuls aan De Librije geven

Anderhalf jaar geleden bespraken wij met elkaar dat het weer tijd is voor een grote verbouwing, alleen vroegen wij ons af:  de verandering die wij voor ogen hebben, willen wij dat hier realiseren of pakken wij het nog een keer revolutionair aan? Wij hebben voor het laatste gekozen.

De Librije blijft De Librije

Het huidige pand van Restaurant De Librije blijft een beperking houden, wat wij niet kunnen wegnemen. Dit betreft de indeling van het pand, waardoor er een scheiding is tussen de keuken en het restaurant. Er is verder geen sprake van een conceptwijziging. De gerechten en de service blijven hetzelfde, wellicht zelfs beter nu wij uit ons harnas kunnen kruipen”, aldus Jonnie & Thérèse Boer.

De Inrichting

Voor de inrichting van De Librije  wordt er samengewerkt met interieur designer Eric Kuster. Hierbij heeft hij rekening gehouden met de wensen van Jonnie en Thérèse, namelijk dat de stijl organisch, modern en ruimtelijk is. In de huidige Binnentuin, dat de nieuwe locatie wordt voor het restaurant en  inmiddels is voorzien van een glazen dakconstructie & klimaatbeheersing, zal ook een open keuken en een chefs table komen. Een groot voordeel is ook dat de gasten gaan genieten van een complete Librije-beleving, aangezien alles onder één dak is: de hotelkamers, de winkel en de kook- &  wijnschool.

Librije’s Zusje

Door deze verhuizing zal Librije’s Zusje vanaf 30 december 2014 uitvliegen naar Amsterdam, waar Librije’s Zusje Amsterdam sinds 1 mei 2014 is gevestigd in het Waldorf Astoria. Jonnie en Thérèse zijn voor dit wereldberoemde hotelmerk  verantwoordelijk voor alle restauratieve voorzieningen, waar Sydney Schutte & Geralda Joziasse, die ruim 10 jaar voor De Librije hebben gewerkt, de dagelijkse leiding hebben.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button