SportVoorpagina

De koe is een blijvertje bij de Zwolse Halve Marathon

Teun Bouwhuis: "Eén van de beste edities ooit."

Teun Bouwhuis

Zwolle – Het begon als een grapje op een persconferentie vorig jaar. Maar de koe gaan we ook bij de komende edities van de Zwolse Halve Marathon terugzien. Dat viel op te maken uit de woorden én glimlach van Teun Bouwhuis, dinsdagavond bij de laatste prijsuitreiking van de editie 2018. De wedstrijd werd natuurlijk afgelopen zaterdag al gelopen, maar de laatste prijsuitreiking was pas dinsdagavond. Naast de laatste prijzen die werden verdeeld, was er ook aandacht voor de drie goede doelen  die dit jaar in het zonnetje werden gezet. Voorzitter Teun Bouwhuis kijkt terug op een zeer geslaagde editie: : ” We hebben al een eerste evaluatie achter de rug. En zijn het er over eens dat dit één van de mooiste en beste edities ooit was.”   

Het was Richard Mengish – winnaar van de drie voorgaande edities – die zelf het idee opperde. Als hij zou winnen wilde hij een koe kopen en die vernoemen naar Zwolle. De organisatie nam het idee serieus en zo kwam het dat er zowel voor de winnaar bij de vrouwen als bij de mannen een koe als extra hoofdprijs werd uitgeloofd.

Er zijn Kenianen die zich nu al voor 2019 willen inschrijven, juist omdat ze hier ook een koe kunnen winnen. Teun Bouwhuis, voorzitter Halve Marathon Zwolle

Niet alleen bij de lopers, maar ook bij het publiek werd de koe zeer positief ontvangen. Het lijkt er dus op dat de Zwolse Marathon er een heus symbool bij heeft.

Goede Doelen

Naast de prijsuitreiking voor de Business Runs en de recreanten wass er dinsdagavond ook aandacht voor de drie goede doelen die dit jaar in het zonnetje werden gezet. De doelen waren dit jaar het Hospice Zwolle, Stichting Empower, en Stichting Care4BrittleBones. Deze organisaties kregen niet alleen 50 startbewijzen van de organisatie – die gebruikt konden worden voor een sponsoractie – er werd ook nog extra geld ingezameld onder deelnemers en bezoekers. Alle drie de doelen kregen ze een cheque van € 2018,- . Voor Care4BrittleBones betekende dit dat ze in totaal bijna 17.000 euro ophaalden tijdens het hardloopevenement.

Lees hier meer over de 3 goede doelen die dit jaar ondersteund werden door de Halve Marathon Zwolle.
Care4BrittleBones Stichting Empower Hospice Zwolle

Erik Meinen

Business Runs

In navolging op het succes van de afgelopen edities werden er ook dit jaar twee Business Runs gehouden, te weten de Craft Business Run (Halve Marathon) en de Craft Footwear Run (4 Engelse Mijlen).  Voor veel lopers zijn de Runs een extra uitdaging om met samen collega’s voor de zaak te gaan. Beide Runs kennen een eigen klassement. De uitslag wordt bepaald door de nettotijden van de 3 snelste lopers van ieder team bij elkaar op te tellen. Voor de prijswinnaars was er een beker en een bos bloemen. Voor de winnaar kwam daar nog een wisselbeker bij.

Alle winnaars van de Business Runs bij elkaar

De uitslagen zijn:
Craft Business Run (Halve Marathon)                        Craft Footwear Run (4EM)
1: Rouveen Kaasspecialisten                                      1: Wavin B15
2: Wavin B1                                                                 2: Landstede 2
3: Salverda Bouw 1                                                     3: Scania 15

Marc Bakker

Recreanten

Ook de prijzen voor de recreanten werden dinsdag uitgereikt. Het is voor de organisatie onmogelijk om dit eerder te doen. Bouwhuis: “We willen iedereen graag zijn eigen netto tijd geven. Dat lukt wel, maar door het enorme deelnemersveld én het feit dast de wedstrijdlopers en de recreanten door elkaar lopen, lukt het dan niet om de prijzen gelijk al op zaterdag uit te reiken. Voor de wedstrijdlopers doen we dat uiteraard wel.”

De uitslagen zijn:
Halve Marathon                                                  4 Engelse Mijl
Mannen                                                               Mannen
1. Henry Visscher                                               1. William van Eeken
2. Guido van den Boogaard                                2. Luca Poppe
3. Mart van Estrik                                                3. Kibrom Hagdu
Vrouwen                                                              Vrouwen
1. Sarah Lynn Reuver                                          1. Lisa van Dijk
2. Gerja Zielman                                                  2. Marijke Vreugdenhil
3. Nathalie Vierdag                                              3. Yoni Geerlings

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button