KabelkrantLife StyleNieuws uit ZwolleWonenZwolle-Zuid

De Bongerd in Zwolle Zuid viert 25-jarig bestaan

Sociale en duurzame buurt hoopt meer mensen te inspireren

Zwolle – Op zaterdagmiddag 17 september komt wijkwethouder Arjan Spaans langs in De Bongerd om het 25-jarig bestaan van deze buurt te vieren. De Bongerd is gebouwd als ‘mens- en milieuvriendelijke’ buurt, waar de bewoners met veel plezier wonen.

Daarbij zijn twee dingen speciaal: ten eerste de verschillende huizen (van sociale huurwoningen tot koopwoningen) en ten tweede het groene karakter (met bijvoorbeeld veel fruitbomen op het binnenterrein). Het is een idyllisch plekje geworden middenin Zwolle Zuid en dat blijkt ook wel uit het feit dat er weinig verloop is: veel van de oorspronkelijke bewoners wonen er nog altijd.

Nadat in 1997 De Bongerd werd gebouwd, zijn er in Zwolle meer van deze buurtjes gerealiseerd: in 2008 de Meanderhof in Stadshagen en in 2014 De Nooten in Holtenbroek. Momenteel is er weer een nieuwe buurt in oprichting in De Tippe.

Rondleiding

De bijeenkomst is een gelegenheid om deze mooie buurt van binnenuit te bekijken (met een rondleiding). Er zijn hapjes en drankjes en u kunt ook in gesprek met bewoners van deze en andere mens- en milieuvriendelijke buurten in Zwolle. De bijeenkomst zelf begint om 14.30, vanaf 15.30 zal de wethouder een feestelijke toespraak houden.

Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen, vooral als hij of zij geïnteresseerd is in sociaal en duurzaam wonen of wat meer wil weten van dit bijzondere stukje Zwolle Zuid.

Meer informatie over de buurt vindt u op mmwzdebongerd.nl

Contact? Vragen? Enthousiast geworden voor deze manier van wonen? Mail ons dan: mmwzdebongerd@gmail.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button