HandbalNieuws uit ZwolleSport

Dames van HV Zwolle handbal winnen van koploper ABS

Zwolle – Afgelopen zondag 6 november stond de wedstrijd tegen promovendus ABS op het programma. ABS dat een goede aanwinst blijkt voor de 1ste klasse. Met nog geen wedstrijd verloren staat het op een knappe 1ste plek in de competitie. Aan de dames van Zwolle dus om daar verandering in te brengen..

Zwolle kwam goed uit de startblokken. Na een aantal snelle aanvallen stond de stand 6-3 in het voordeel van de thuisploeg. Marissa Hersevoort zat lekker in de wedstrijd en wist het netje dan ook makkelijk te vinden. De sterke Zwolse dekking met daarachter goed keeperswerk zorgde ervoor dat de dames van Zwolle met een goed gevoel de rust in konden. En ook niet onbelangrijk, met een 17-11 voorsprong.

Na de rust was het zaak om verder te gaan waar we gebleven waren. Dit leek in het begin ook heel makkelijk te gaan. Na wederom een aantal snelle breaks liep Zwolle uit naar een stand van 20-12. Hierna kwam een slordige periode, de dekking werd minder en in de aanval werden ballen makkelijk verloren. Zwolle kreeg in de 2e helft veel penalty’s tegen en de dames van ABS bleken toch meer veerkracht te bezitten dan werd verwacht. Gelukkig voor Zwolle kon het de voorsprong vasthouden en werd er gewonnen met 28-23.

Ondanks de slordige periode heeft Zwolle een mooie wedstrijd weten neer te zetten en staat het nu op een gedeelde eerste plek.